Construcția clădirilor rezidențiale

Construcția clădirilor rezidențiale

Un serviciu important pe care compania Cleamantin il ofera persoanelor fizice este elaborarea unui proiect, obtinerea autorizatiilor și construcția   cladirilor de locuit în Chisinau, Balti, în raioanele centrale si de nord ale țării. Sunt în top soluțiile de design la modă și elegante, care sunt și funcționale.

Astfel de clădiri sunt ridicate prin tehnologie de cadru- piatră, materialele de fațadă folosesc adesea geamuri complet tonifiate sau proiecte de design cu instalarea parțială a panourilor compozite.

Întrebarea, care îngrijorează majoritatea clienților este din ce să construiască o casă. Toata lumea își dorește ca constructia sa nu dureze, bugetul sa ramână în limitele prestabilite, si in acelasi timp casa sa fie durabilă, sa retină bine caldura si sa fie ecologică.

Din materialele de construcție moderne se remarcă prin proprietățile lor operaționale, blocul de beton spumat și   blocul ceramic. Dimensiunea mare a blocurilor, în comparație cu cărămizile, accelerează ritmul construcției, iar o bună izolare termică vă permite să construiți pereți mai subțiri.

Dacă nu există restricții bugetare, iar rezistența structurală este o prioritate, este mai bine să optați pentru blocuri ceramice. Dacă trebuie să reduceți bugetul, atunci este mai convenabil să recurgeți la blocuri de beton spumant.

Podeaua și fundația casei sunt elementele pe care cade forța rezultanantă a întregii case, care este distribuită și altor elemente – grinzi, pereți și traverse. Arhitecții proiectează o clădire în așa mod încât forțele de tensiune din clădire să fie corect distribuite, ceea ce determină în mare măsură rezistența construcției și siguranța oamenilor care locuiesc. Pardoseala monolitică în forma sa clasică, ușoară și modificată este una dintre cele mai fiabile soluții dovedite de constructori.

În construcția modernă, cea mai fiabilă protecție și cea mai bună etanșare a acoperișului sunt garantate de materiale din membrane tehnologice performante.

Pentru hidroizolarea acoperișurilor și fațadelor, folosim membrană PVC – un strat de hidroizolație pe bază de clorură de polivinil cu caracteristici tehnice excelente.

Proprietățile de funcționare ale membranei:

– material usor, nu provoacă presiune asupra structurilor de sustinere

– rezistenta la factorii atmosferici,

– o combinație valoroasă de elasticitate și rezistență a materialului,

– material permeabil la vapori care nu formează condensat,

– material antiincendiar,

– păstrează proprietățile de exploatare până la 50 de ani.

Calitatea materialelor izolante are o mare influență asupra stării clădirii în ansamblu.

Opțiuni disponibile la darea în exploatare

Nu toți clienții se străduiesc să primească o proprietate cu finisaj la cheie, gata de locuit. Mulți la etapa inițială caută să reducă costul bugetului de construcție comandând o versiune „roșu” sau „gri”. Opțiunea cea mai bugetară pentru   un obiect este „roșu”, care prevede o variant- schiță care necesită o finisare suplimentară și investiții mari. Include lucrări de terasament, turnarea fundației și a pardoselilor, ridicarea pereților exteriori, tavanelor, racordarea la canalizare. Un astfel de obiect poate fi ușor modificat pentru a se potrivi nevoilor Dumneavoastră.

Opțiunea „gri” pentru   un obiect este mai scumpă, dar pe lângă toate cele   implică un acoperiș finisat. Instalarea structurii acoperișului include:

  • montaj mauerlat;
  • montaj de căpriori;
  • hidroizolatii;
  • contra-zăbrele;
  • zăbrele;
  • instalarea unui sistem de drenaj;
  • instalarea materialului de acoperemânt.

Atunci când bugetul permite, clienții optează pentru varianta „albă” pentru   a unui obiect, care este mai apropiată din punct de vedere al volumului de muncă depusă de construcțiile finisate.

Versiunea „albă” este o casă cu drepturi depline, cu un acoperiș finit, podele portante, ferestre și uși instalate și comunicații. În acest caz, clientul va trebui doar să efectueze finisarea interioară.

Cea mai scumpă opțiune este construcția la cheie. De fapt, aceasta este o locuință cu drepturi depline, cu lucrări de finisare finalizate, cu comunicații conectate, complet gata de locuit.

Experții noștri vor ajuta să alegeți cea mai bună opțiune, ținând cont de capacitățile și dorințele Dumneavoastră financiare. Veniți și faceți visul realitate.